Museumnacht 2011

Wanneer? Zaterdag 14 mei 2011
Waar? Door Europa en in Barcelona!
Hoelaat? van 19.00 – 01.00
Hoeveel? Helemaal gratis!
Voor wie? Voor museum liefhebbers
Doe mee aan dit evement op Facebook

 

Op de avond van 14 mei, zal het geweldige “Europese Night of the Museum” plaatsvinden. De Museumnacht   is een evenement waar museums in veel delen van Europa – en zelfs in de wereld – tot laat open blijven, om mensen aan te trekken het museum te bezoeken. Het evenement is 6 jaar geleden tot stand gekomen in Frankrijk, met de steun van UNESCO, maar het eerste evenement vond plaats in Berlijn in 1997.
Met de steun van UNESCO doen meer dan 2000 museums in Europa mee aan dit unieke evenement.

   - door Cinnamon image81  

Een uitstekende plaats om dit evenement te ervaren is het prachtige Barcelona. Een goede manier om de stad te ontdekken, is het verkennen van de iets oudere staten, daar vind je enkele van de meest interessante en mooie museums die Barcelona te bieden heeft.

  image131 image_thumb35  

In Barcelona is er voor iedereen wel iets, hier vind je een lijst van alle museums die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je verblijf in Barcelona:

Cubist, Modernist & Postmodernist? Museum PicassoFundació Joan MiróMACBAFundacion Alorda Derksen
Antropologisch, Reizen & Etnologisch? Museum Barbier- Mueller d’Art PrecolombìMuseum Etnologie 
Historisch & Archeologisch? Historisch museum van Barcelona & CataloniëArcheologisch Museum van CataloniëMuseum Egipci
Naturalistisch, Idyllisch & Landelijk? Museum Ciences NaturalesJardí BotànicMuseum Agbar de les Agües 
Fotografie & Design? Fondació Foto ColectaniaDisseny HUBMuseum Maritim de Barcelona

Voor meer informatie kun je kijken op “Ajuntament de Barcelona Website” (alleen in het spaans beschikbaar.) De meeste musea organiseren ook grote evenementen voor deze avond/nacht, en deze zijn zeker de moeite waard! Veel van deze evenementen bevatten: Concerten, tentoonstellingen, begeleide tours, interactieve shows en goochelaars. Er zal een illusionist zijn bij CosmoCaixa (een van de populairste en best bezochte musea van Barcelona), een jazzconcert zal plaatsvinden bij het Caixa Forum, activiteiten voor kinderen en begeleide tours in het Fundació Antoni Tàpies. Ook kun je Pasolini’s film screenings zien in het Fundació Arranz-Bravo, astronomische observaties in het Museum Can Tinturé en heel veel andere tentoonstellingen.

”Heb je al eens meegedaan aan een “Museumnacht?” Zo ja, in welk land? Laat hier je reactie achter en vertel ons je verhaal!”
Francesco

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here